Common Nederland LIVE again,

Eindelijk na een door COVID-19 geregeerde periode kon er weer eens een  LIVE event georganiseerd worden. De recente annoceringen van IBM op het gebied van ons platform IBM i waren een goede aanleiding omdat zo snel mogelijk te organiseren. Uit de evaluaties is gebleken dat het naar meer smaakt en het Common Nederland bestuur gaat daar mee aan de slag. Het bestuur kreeg een fijne reactie van een van onze leden die wij u niet willen onthouden. 

"Een middag aanwezig, sinds lange tijd, bij een live event van Common Nederland in het Van der Valk hotel te Breukelen.

Het was in eerste instantie weer een prettig (LIVE) weerzien van vele collega's en (eind) gebruikers van het IBM i platform. Locatie en ontvangst waren goed geregeld en de uitnodiging beloofde een leuke agenda voor de aanwezigen. De opkomst en mix van aanwezigen was, naar mijn bescheiden mening, goed!

De eerste sessie, verzorgd door dr. Wolfgang Rother Technical team leader IBM i, besloeg enkele highlights van het geannonceerde IBM i 7.5. Voor mij persoonlijk was dit een uitnodiging om de eerste verkenning van v7.5 in te plannen. Aansluitend gaf Jacob Flik, die de Common Europe bijeenkomst in Alicante had bezocht, hiervan een mooie samenvatting en benadrukte het belang van inbreng vanuit de Common Europe leden en de IBM i community in het algemeen. IBM kan met deze inbreng het product verder verbeteren en wensen inbrengen. Ook neemt de Common Europe een steeds belangrijkere positie in voor kennisvergaring en kennisdeling voor het IBM i platform in Europa. De volgende sessie is in Praag 2023, toch maar eens de moeite nemen om er naar toe af te reizen.

Na een korte pauze gaf de heer Jos Quirynen van Vos Logistics een mooi inzicht hoe men binnen hun organisatie de IBM i zeer effectief inzet voor de lokale informatie verwerking en voorziening, waarbij de verschillende locaties voor elkaar ook een HA/DR functie vervullen. Mooi om te zien hoe het IBM i platform een groot MKB bedrijf geweldig facilitieert in moderne warehousing.

Dr. Wolfgang Rother gaf ons daarna inzage in een (nieuwe) oplossing van IBM, genaamd MERLIN (Modernization Engine for Lifecycle Intergration). Menigeen in de zaal zal moeite hebben gehad de presentatie goed te volgen, daar deze wellicht een wat technisch karakter had. Het gaf echter wel een eerste inzicht in een oplossing voor modernisatie van de lifecycle management voor software ontwikkeling en intergratie op het platform.

Afsluitend natuurlijk gezellig samenkomen met een goed verzorgde borrel, waar de topics nog eens voorzicht voorbij kwamen, maar vooral weer even uitvoerig werd bijgepraat met de collega's."

Als bestuur zijn wij erg tevreden met de resultaten en popelen er naar een nieuw Common Nederland event te organiseren, zet 1 december maar in potlood in uw agenda !!

 WhatsApp_Image_2022-06-24_at_12.23.45_PM_4.jpg

Ontvangst commité

WhatsApp Image 2022 06 24 at 12.23.23 PM 1

Dr. Wolfgang Rother IBM Duitsland

           

WhatsApp Image 2022 06 24 at 12.23.23 PM 3

Jos Quirynen van Vos Logistics 

WhatsApp Image 2022 06 24 at 12.22.58 PM 4

Na lange tijd weer even bijpraten