Waarom word ik lid van KNVI als ik (weer) lid van Common Nederland wil worden?
Het antwoord hierop is heel simpel n.l. de kosten. Om dit hele korte verhaal langer te maken moet ik een paar jaar terug.

In 2009 – 2010 werd het het bestuur duidelijk dat doorgaan in de toen bestaande formule niet verder ging. Common had te maken met een sterk teruglopend leden aantal. Er zijn onderzoeken geweest hoe we dat konden keren, het weer aantrekkelijk te maken voor de leden door meer met de nieuwste media technieken te werken, kleinschalige sessies. Het mocht allemaal helaas niet baten. Er was geen andere keus meer over om de zelfstandige vereniging op te heffen.

In die tijd telde de vereniging nog rond 100 leden. Voor die leden werd er een alternatief gezocht en in KNVI gevonden, de beroeps vereniging van ICT professionals, en dat is toch wat we zijn. De tijd dat je bij een bedrijf binnen stapt en dat ICT alleen IBM i is al ver achter ons, dus een verrijking van ICT kennis en toch een IBM i community was mogelijk. KNVI bood alles wat we nodig hadden een goed georganiseerd secretariaat , en een goed platform om met elkaar te communiceren. En Common Nederland werd toen een special interest group binnen KNVI , sig Common.

Maar het probleem van leden verloop hield niet op, oproepen, polls kleine evenementen organiseren hadden allemaal geen of nauwelijks succes. Rob Freeling en ik heb als enige van het oude bestuur jaren lang om hulp gevraagd bij de leden, leveranciers maar het mocht niet baten. Gelukkig kregen wij aan sluiting met de Common Belgium en Common Luxemburg samen zijn we nu 4 jaar geleden met de eerste BeNeLux power sessie begonnen i Believe. En echt i Believe now That the Times are Changing. Waar Rob en ik jaren lang mee bezig zijn geweest op te zetten is nu een feit, met de hulp van Ranga Deshpande is er een team opgezet dat Common Netherlands weer op de kaart gaat zetten. Ja wij blijven een Special Interest Group binnen KNVI, maar gaan Common Netherlands weer een eigen identiteit geven.

De website www.common.nl is weer voorzichtig actief gemaakt, als een mailing van Common Nederland krijgt gaat het over IBM i en niet over ze zoveelste update in Windows 10, hoe belangrijk die ook mag zijn.

Ik sluit mij aan bij de oproep van Stephen om (weer) lid te worden van Common Nederland en plaats te nemen in het bestuur, want het moet een vereniging van gebruikers worden. En kijk even op knvi.nl en zie wat daar voor extra mogelijkheden voor u zijn. In mijn ogen is het een optimale mix.

Koos Jakobs

Login Form

i for Business Logo

Common on Instagram twitter 128x128 Common on Linkedin